Homepage

Mijn naam is Paulien Hakkert. Ik ben keramiste en vind het ook leuk, anderen op het gebied van ‘kleien’ op weg te helpen. Zie mijn cursus- en workshopaanbod verder op deze pagina.

Het maken van keramiek is iets waar ik me al heel lang mee bezig houd. Het materiaal is aards, flexibel en toch heel stevig.
Het aardse is terug te vinden in de vormgeving:  het werk heeft een stevige basis, en is vaak rond van vorm.
Je hebt bijna de neiging de objecten even aan te willen raken, te voelen.
Het werk komt intuïtief tot stand en wordt dan verder uitgebouwd. Op die manier ontstaan variaties en herhalingen en daarmee objecten die altijd net even van elkaar verschillen.

De objecten hebben verschillende groottes, zijn soms druk gekleurd, vaak verhalend maar kunnen ook weer heel ingetogen zijn, met veel uitstraling. Dit wisselt per periode. Zo werkte ik bijvoorbeeld aan kleine speelse objecten die overal in huis neer te zetten zijn. Daarnaast ontstonden voorwerpen met waaiervormige uitsteeksels en maakte ik objecten die op hun langere of kortere pootjes los lijken te komen van de grond of opvallen door hun strakke vormgeving.

Ik daag mijzelf daarbij steeds weer uit om objecten te maken waarbij techniek, uitstraling en emotie samenvallen.

U kunt mij ook vinden op de website van de Stichting Keramisten Noord-Holland: www.keramisten-noordholland.nl .

Paulien Hakkert Pas op de eieren! (voorkant)              

 

        

In september 2023 ben ik weer in mijn atelier gestart met cursussen op maandag-, dinsdag- en woensdagavond. De kosten van de cursus zijn €140, inclusief klei, glazuur en stoken. Het gaat om vijf avonden. Deze avonden zitten inmiddels vol. De eerstvolgende cursussen starten in januari, maar ook die zijn inmiddels volgeboekt. Je kunt je wel voor de cursussen opgeven die voor maart-april gepland staan. Daarnaast zijn er diverse workshops in het nieuwe jaar. Ook is het mogelijk om voor de workshops in overleg een eigen datum vast te stellen, als je met een eigen groepje (vriendinnen, familie of collega’s) wilt komen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een kerstengel of kerstboompje. Er is veel mogelijk, dus mail of bel mij gerust.

Er is ook regelmatig op een zaterdag- of zondagmiddag vanaf twee uur een inloopatelier. Dan kan iedereen die zin heeft, bij mij komen kleien. Er is ruimte voor maximaal vijf personen, dus het is prettig als je je van tevoren even aanmeldt. Je kunt zelf iets bedenken om te maken of ik help je daarbij.  Natuurlijk begeleid ik je bij het maken van wat je leuk vindt, en je kunt bv. ook iets wat al gebakken is (bv. bekers of schaaltjes), bij mij decoreren. Het atelier is open tot vijf uur.

De huisexpositie die gehouden is op zaterdag 23 september, trok veel belangstellenden (en kopers). Ik kijk er met een goed gevoel op terug.

Ik werk graag met kleine groepjes; bij vier aanmeldingen gaat de cursus/ workshop door. Wilt u zich aanmelden voor een van de cursussen of workshops of wilt u meer informatie, gebruik dan niet het reactieformulier maar bel mij op nummer 06-53208508 of mail naar paulienhakkert@hotmail.com.

Laat een reactie achter