Homepage

Mijn naam is Paulien Hakkert. Ik ben keramiste en vind het ook leuk, anderen op het gebied van ‘kleien’ op weg te helpen. Zie mijn cursus- en workshopaanbod verder op deze pagina.

Het maken van keramiek is iets waar ik me al heel lang mee bezig houd. Het materiaal is aards, flexibel en toch heel stevig.
Het aardse is terug te vinden in de vormgeving:  het werk heeft een stevige basis, en is vaak rond van vorm.
Je hebt bijna de neiging de objecten even aan te willen raken, te voelen.
Het werk komt intuïtief tot stand en wordt dan verder uitgebouwd. Op die manier ontstaan variaties en herhalingen en daarmee objecten die altijd net even van elkaar verschillen.

De objecten hebben verschillende groottes, zijn soms druk gekleurd, vaak verhalend maar kunnen ook weer heel ingetogen zijn, met veel uitstraling. Dit wisselt per periode. Zo werkte ik bijvoorbeeld aan kleine speelse objecten die overal in huis neer te zetten zijn. Daarnaast ontstonden voorwerpen met waaiervormige uitsteeksels en maakte ik objecten die op hun langere of kortere pootjes los lijken te komen van de grond of opvallen door hun strakke vormgeving.

Ik daag mijzelf daarbij steeds weer uit om objecten te maken waarbij techniek, uitstraling en emotie samenvallen.

U kunt mij ook vinden op de website van de Stichting Keramisten Noord-Holland: www.keramisten-noordholland.nl .

Paulien Hakkert Pas op de eieren! (voorkant)              

 

        

In september 2023 start ik weer in mijn atelier met cursussen op maandag-, dinsdag- en woensdagavond. De kosten van de cursus zijn €135, inclusief klei, glazuur en stoken. Het gaat om vijf avonden. Daarnaast zijn er diverse workshops in de maanden september, oktober en november: ‘Dekselse dieren’ en ‘Kandelaar maken’. Ook is het mogelijk om voor de workshops in overleg een eigen datum vast te stellen, als je met een eigen groepje (vriendinnen, familie of collega’s) wilt komen. Er is veel mogelijk, dus mail of bel mij gerust.

Expositie aan huis op zaterdag 23 september van 11.00 tot 17.00 uur !!!!!!

Adres: C. F. Smeetslaan 256 in Castricum. 

Er staat kunst, kandelaars en serviesgoed om te bekijken en te kopen. 

 

Op donderdagmiddag 28 september en zaterdagmiddag 30 september geef ik van 13.30-16.00 uur de workshop ‘Dekselse dieren’.

Je gaat op een suikerpot een dier of een figuur kleien. Daarnaast kun je als er nog tijd voor is lepels maken. Als laatste kleur je je werkstuk(ken) met gekleurde kleislib (engobe).

Ik bak de dieren en lepels af in de oven en doe er nog een glazuurlaagje overheen, zodat ze helemaal klaar zijn.

Kosten: €42,50

(Heb je geen suikerpot, dan kun je die evt. bij mij aanschaffen voor €2,50)

 

Op donderdagmiddag 5 oktober en op zaterdagmiddag 7 oktober geef ik van 13.30-16.00 uur de workshop: ‘Schaal decoreren’.

Er staat een grote schaal voor je klaar (doorsnede plm. 30cm.) die jij gaat decoreren met je zelf ontworpen patroon. Het patroon teken je eerst op papier, knip je uit en leg je in de schaal. Dan ga je met gekleurde kleislib de niet bedekte delen inkleuren en haal je na het drogen voorzichtig het patroon er weer af. Tot slot kun je je decoratie aanvullen door met een penseeltje er weer andere kleuren aan toe te voegen en er evt. een beetje overheen te tekenen.

Ik bak de schaal voor je in de kleioven en doe er nog een glazuurlaagje overheen, zodat je de schaal goed kan gebruiken.

Kosten: €42,50.

Er is ook een inloopatelier op zaterdagmiddag 14 oktober vanaf 13.30 uur.

Dat betekent dat wie zin heeft zaterdagmiddag bij mij kan komen kleien. Ik heb ruimte voor 5 personen, dus het is prettig als je je van tevoren even aanmeldt. Je kunt zelf iets bedenken om te maken, ik wil je helpen met iets te maken en je kan iets wat al gebakken is ( bv. bekers of schaaltjes) bij mij decoreren. Het atelier is open tot 17.00 uur.

Kosten: € 40

Ik werk graag met kleine groepjes; bij vier aanmeldingen gaat de cursus/ workshop door. Wilt u zich aanmelden voor een van de cursussen of workshops of wilt u meer informatie, gebruik dan niet het reactieformulier maar bel mij op nummer 06-53208508 of mail naar paulienhakkert@hotmail.com.

Laat een reactie achter